SON DAKİKA

10 Ekim 2008 Cuma

Messi vs Ronaldo



Efendim bildiğiniz Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo 'dur bunlar. Hani Barcelona'nın küçük veledi, Maradona'nın sürüyle varis adayı (Ortega, Gallardo, Saviola, Riquelme...) arasından sıyrılan son varisi Lionel Messi ile geçen senenin en çok konuşulan futbolcusu altın ayakkabılı Cristiano Ronaldo


Peki neden mi yaptım böyle bir kıyası. Bir kere ben Messiciyim, hatta biraz daha zorlarsanız beni diyebilirim ki C. Ronaldo'dan haz bile etmem. Bu kıyası yaparken de pek objektif olamayacağım ama bu subjektifliğin sebebi de objektif olarak bu iki futbolcuyu takip ederken gördüğüm şeylerdir. Neyse sözü uzatmadan başlayalım kıyaslamamıza.


  • Lionel Messi Arjantinli yani Güney Amerikalı, Cristiano Ronaldo Portekizli yani Avrupalıdır.
  • Lionel Messi kısadır, Cristiano Ronaldo uzundur.
  • Lionel Messi Maradona'nın varisidir, yani bir futbol tanrısının velihatıdır, Ronaldo'nun velihatı olacağı öyle ahım şahım bir Portekizli yoktur kanımca.
  • Lionel Messi takımına bağlıdır Barcelona'lıdır, C. Ronaldo kansızdır, paragözdür, kendisini yaratan M. United'ten ayrılmak Real Madrid'e gitmek ister.
  • Lionel Messi efendi gibi topunu oynar, C. Ronaldo illa bi artistlik yapar.
  • Messi postmoderndir, Maradona'nın gollerini tekrarlar insana müthiş bir zevk verir, C. Ronaldo moderndir çağımızın topunu oynar.
  • Messi'nin saçları kendiliğinden kötüdür, C. Ronaldo'nun saçları kendi zevksizliğinden kötüdür. Bana kalırsa Ronaldo'nun ki aslında berbattır.
  • Messi yokluktan hastalıklardan çıkıp dünyanın en büyük ilk üç futbolcusu arasına adını yazdırmıştır (Diğer ikisi C. Ronaldo ile Kaka'dır gençler kanımca) C. Ronaldo'nun böyle sorunları yoktur rahattır.



Yani bunca şeye baktıktan sonra şunu söylemek sanırım en mantıklısı olacaktır:

Cristiano Ronaldo mahallenin artisti, pas vermeyen sürekli kendisi oynayan kimse tarafından sevilmeyen ama iyi oynadığı için oynatılan velediyse; Lionel Messi de sessiz sedasız topunu oynayan her daim yararlı olan kısa boylu işinin adamıdır.
     


Agent Zenith 


Son karar elbette sizlerin değerli okuyucularım ama dedim ya ben Messiciyim. Neyse son olarak bir kıyas videosuyla noktayı koyalım:


Share this:

Adsız dedi ki...

Ikiside buyuk futbolcudur!
C.Ronaldo çaliskandir, yeni-yeni hareketler yapmayi sever, iyi freekick kullanir, hem model hemde dunyanin en yakisikli futbolcusudur.

Messi ise tek kelime ile yetenekdir.

 
Designed By OddThemes & Distributd By Blogger Templates