SON DAKİKA

19 Eylül 2008 Cuma

"Everybody lies" Gregory House


Yaz ayları benim için kendi işlerimi yapma mevsimidir. bu kendi işlerim arasına oldukça fazla film izleme oldukça fazla metin okuması da dahildir. Ama bu yaz film izleme vakitlerimin bir kısmını hoyratça bir diziye verdim ve gram üzülmedim. Çünkü iki gün önce beşinci sezonuyla merhaba diyen 
bu dizi yani HOUSE MD'yi gerçek anlmada geç tanımıştım.





"After the surgery he was an egomaniacal, narcissistic pain in the ass — same as before" Lisa CUDDY

Bir adam düşünün: narsist, obsesif, ilaç bağımlısı ve yalnız. Tek bacağı sakat olduğundan bastonla geziyor. Çok fazla arkadaşı yok. Mesleği doktorluk ama sadece ilginç bulduğu vakaları alıyor. Hastalarla konuşmak onun için gereksiz: Yalan söylerler. "Herkes Yalan Söyler"

İşte House MD dizisine adını veren Gregory House karakteri böyle biri. İngiliz Aktör Hugh Laurie'nin canlandırdığı ve canlandırmaktan öte gerçek anlamda yaşayan biri haline getirdiği House'un hikayesini anlatıyor bu dizi.

Postmodern Sherlock Holmes

Sherlock Holmes'u tanımayan yoktur. Dünyanın en tanınan ve en zeki dedektifidir. İşte bu dizinin
 yaratıcısı David Shore, Gregory House'u yaratırken Sherlock Holmes't
an etkilendiğini söylüyor. Sherlock Holmes gerçek olayların dedektifliğini yaparken House tıp olaylarını inceliyor. Çözülemeyen hastalıkları hastalarının gizlice evine girip yaptırdığı araştırmalarla ve en çok da zekasıyla bir sonuca ulaştırıyor. Holmes'un bir yardımcı vardır Dr. Watson. House'un da yok sanmayın Dr. Wilson onun Cuddy'i saymazsak tek dostu. Çünkü Cuddy dostu olmanın yanında onun işvereni.



House'un bir diğer farkı vakaları yalnız çözmek yerine
bir ekibe ihtiyaç duyuyor olması. Beyin fırtınası yöntemiyle olayları çözen house kimseyi bulamadı mı karşına bir çocuğu ya da bir hademeyi alıp hastalığı çözmeye çalışıyor ve bu ona yetiyor. yeter ki birileri saçma da olsa bir şeyler söylesin. İşte bu yüzden House bir ekibe sahip. Formen, Chase ve Cameron adlı üç genç doktor House adına evlere giriyor, hastaların testlerini yapıyor ve bazı zamanlar house'u yapacağı çılgınlaklara karşı durduruyorlar.

Dizinin kısa özeti bu ve şu an beşinci sezonuna girmiş olan dizi burada anlattığımdan bir miktar değişmiş bir şekilde de olsa spoiler'a daha fazla girmeme adına anlatmaya gerek yok. Ama edinebilen herkes bir şekilde edinmeli ve nasıl karakter yaratıl
ır, nasıl senaryo yazılır (Aslında izledikleri mantık tipik hollywood mantığı üç ayaklı senaryo. Önce sorun, sonra çözüm derken bi' son dakika engeli) nasıl oyunculuk yapılır nasıl dizi çekilir'i görmek için izlenmeli. Zira bu dizinin bir diğer güzel yanı da sorunlar içinde boğulup düğüm düğüm üstüne atmaması yani lost gibi sürekli bir sonraki bölümünü aç gözle beklemeye gerek duyulmaması. genel olarak her bölüm kendi içinde bir çember kurguya sahip ve bunun dışında da bir kurgu ilerliyor ama bu insanı meraktan meraka sürüklemiyor.

Yaz aylarımı harcayıp Gregory House'un vicodin bağımlılığı gibi bu diziye bağımlı olayazdığım ama olmadığım gerçeği ortada. aslında bağlandım bile. Gördünüz mü:

 "Herkes Yalan Söyler" 




Share this:

 
Designed By OddThemes & Distributd By Blogger Templates