SON DAKİKA

1 Ekim 2008 Çarşamba

Sansüre Sansür Hareketi

Hepiniz bilirsiniz ki internetimizdeki siteler gün geçtikçe azalıyor. Youtube uzun süredir kapalı. Bir aralar Wordpress kapatılmıştı. Geocities deseniz aynı halde. Bu sorun karşısında uzun süre önce bir kampanya başlatılmıştı Sansüre Sansür adresinde. O sıralar blogtan uzakta olduğumuz için kampanyaya hemen destek verememiştik. Sonra da kampanyadan uzak kaldığımızdan unutmuşuz. Fakat bugün müdavimi olduğum ekşi sözlük sayesinde yeniden kampayayı hatırladık ve biz de gecikmeli olarak sitemiz aracılığıyla destek verme kararı aldık.


Bunu yapmamızın nedenleri var:


Birincisi "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"cılık oynamak bize göre değil. 


İkincisi susmak bize yardım etmez bizi de suçlu yapar. Çünkü biliyoruz ki sustukça sıra bize de gelebilir yarın blogumuz/blogunuz ya da sitemiz/siteniz gereksizce kapatılabilir. 


Fakat elbetteki böyle bir eylemin oldukça pasif bir eylem olduğu gerçeğini görmemiz lazım. Yani sadece sitemize iki logo bir buton koyarak yaptıklarımız bir destektir, bir eylem değil. Bu gerçeğin farkında olarak bu eyleme destek amaçlı biz de sitemize logo ve buton ekledik gecikmeli olarak da olsa. Ama eyleme geçmemiz gerektiği gerçeğini de unutmadık... Siz de unutmayın lütfen...


Bu arada sitenin bir diğer kampanyası olan Poster Hareketinde ilginç posterler ortaya çıkmış. Biz de bir tanesini bu yazıda size gösterdik. Diğerlerine Bakmak isteyenler tıklayabilir. 



Share this:

Adsız dedi ki...

sen kime neyi sansürlüyorsun. akıl akıl gel sansüre takıl :)

 
Designed By OddThemes & Distributd By Blogger Templates